UutisiaHaussa erikoissuunnittelija

Haemme määräaikaista erikoissuunnittelijaa valtakunnalliseen sosiaalialan osaamiskeskusten "PRO SOS -uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa" –hankkeeseen ajalle 1.9.– 31.12.2018. Hankkeelle on haettu jatkoaikaa 31.7.2019 asti.

Lue lisää

 

Haussa erikoissuunnittelijan vanhempainvapaan sijaisuus

Haemme erikoissuunnittelijan vanhempainvapaan sijaista vaikuttavuuden arvioinnin käytäntöjen kehittämiseen sosiaalityössä.

Lue lisää

 

29.6.2018 Kesää ja mansikoita!

Nyt on aika tankata energiaa auringosta ja virkeyttä mansikoista - toivotamme rentouttavia kesäpäiviä sosiaalialan väelle!

Lue lisää

 

27.6.2018 Sote-uudistuksen toimeenpano vaatii systemaattista osaamisen kehittämisen tukea

Sosiaalialan osaamiskeskusverkoston kannanotossa tutkimuksen ja kehittämisen rakenteista tuodaan esille että maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu ja menestyksellinen toimeenpano tarvitsevat paljon systemaattista osaamisen kehittämisen tukea. Lakia sosiaalialan osaamiskeskustoiminnasta (1230/2001) ei tule kumota siirtymävaiheessa uusiin maakunnallisiin ja yhteistyöalueiden tutkimuksen, kehittämisen ja opetuksen rakenteisiin. On välttämätöntä varmistaa sosiaalialan osaamiskeskusten toiminnan jatkuvuus maakunta- ja soteuudistuksen liikkeellelähdössä toimeenpanon tukena.

Lue lisää

 

25.6.2018 Lausunto asiakassetelien ja henkilökohtaisen budjetin asiakirjamalleista

Soccan lausunnossa asiaa tarkasteltiin monipuolisesti. Näkökulmina olivat tiedonhallinta, vaikuttavuuden arviointi, kotikuntoutus, kotihoito ja henkilökohtainen budjetti.

Lue lisää

 

19.6.2018 GeroMetron seminaarissa tuloksia kotona tapahtuvan kuntoutuksen kehittämisestä

Pääkaupunkiseudun ikäihmisten palvelujen kehittämisverkoston GeroMetron kuntoutuskauden päätösseminaarissa 6.6. esiteltiin Terveyskylään tulevaa yhteisen kehittämisen lopputuotosta eli Kotona kuntoutumisen mallia ja tutustuttiin mallin pohjana olevien kehittämistehtävien tuloksiin. Kansainvälisen tuulahduksen Tanskassa kehitetystä intensiivisestä kotikuntoutuksen mallista toi Pia Kürstein Kjellberg.

Lue lisää

 

15.6.2018 Liity uuteen aikuisväestön hyvinvoinnin mittaamisen Facebook-ryhmään

Oletko kiinnostunut aikuisväestön hyvinvoinnin mittaamisesta ja haluat keskustella asiasta kollegojen kanssa? Liity uuteen Aikuisväestön hyvinvoinnin mittaamisen Facebook-ryhmään. Ryhmä tarjoaa foorumin kaikille asiasta kiinnostuneille. Erityisen tärkeää on kokemusten jakaminen mittareiden käytöstä ja siitä, millainen panos niillä voi olla palveluprosessien kehittämiseen. Samalla ryhmässä voi mainostaa aiheeseen liittyviä tapahtumia ja niiden materiaaleja.

Lue lisää

 

14.6.2018 Pääkaupunkiseudun Lape-hankkeen uutiskirje 5/2018 ilmestynyt

Aiheina muun muassa OT-tutkimushautomot, koululaisten poissaoloihin puuttumisen malli sekä monitoimijatori.

Lue lisää

 

14.6.2018 OT-tutkimushautomot aloittivat toimintansa

Lapsen paras – yhdessä enemmän -hankkeen erityis- ja vaativimman tason palveluiden kehittämiskokonaisuus on käynnistänyt kokeilun, jonka tavoitteena on kehittää Osaamis- ja tukikeskusten tutkimusta ja luoda yhteistyötä eri toimijoiden välille. OT-tutkimushautomoiden avulla testataan monialaisen tutkimuksen ideaa ja pohditaan tutkimusaiheita ja rahoituskanavia.

Lue lisää

 

13.6.2018 Monitoimijatorista hyvää palautetta

Pääkaupunkiseudun Lape-hankkeen perhekeskustoimintamallin kehittämiskokonaisuus järjesti tänä keväänä kokeilun, jonka tavoitteena oli lisätä alueen palveluntarjoajien ja asukkaiden yhteydenpitoa. Tuloksena oli monitoimijatori, josta saadut palautteet ovat olleet kannustavia.

Lue lisää

 

12.6.2018 Koululaisten poissaoloihin puuttumiseen yhtenäinen malli

Pääkaupunkiseudun Lapsen paras -hanke on kehittänyt yhtenäisen koululaisten poissaoloihin puuttumisen mallin ja lähtenyt kokeilemaan siihen liittyvää koulukieltäytymiskyselyä. Mallia ja kyselyn käytettävyyttä kehitetään edelleen ammattilaisilta ja asiakkailta saadun palautteen perusteella.

Lue lisää

 

30.5.2018 Pääkaupunkiseudun Lape-hankkeen uutiskirje 4/2018 ilmestynyt

Aiheina muun muassa selvitys vaativan sosiaalityön haasteista, perhekeskusten kehittämistyö, osallisuus opiskeluhuollossa ja eroauttaminen lapsen silmin.

Lue lisää

 

30.5.2018 Perhekeskukset avoimiksi kaikille

Perhekeskusten pitäisi olla avoimia kohtaamispaikkoja, joihin voisi tulla ilman diagnoosia tai suuria ongelmia. Niiden palvelut tulisi suunnata kaikenikäisille ja eri elämäntilanteissa oleville ihmisille.

Lue lisää

 

22.5.2018 Selvitys vaativan sosiaalityön haasteista

Pääkaupunkiseudun Lapsen paras -hanke ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat julkaisseet selvityksen, joka tarkastelee lasten ja perheiden kanssa työskentelevien sosiaalityöntekijöiden kokemuksia ja käsityksiä tilanteista, jotka ovat monimutkaisia ja edellyttävät vaativaa sosiaalityön osaamista.

Lue lisää

 

21.5.2018 Suvi Nurminen kehittämiskoordinaattoriksi

Pääkaupunkiseudun Lape-hankkeen perhekeskuskehittämiskokonaisuuden kehittämissuunnittelija Suvi Nurminen siirtyy kesäkuun alusta hankkeen kehittämiskoordinaattoriksi Piritta Malisen tilalle.

Lue lisää

 

9.5.2018 Lisää osallisuutta opiskeluhuoltoon

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki korostaa oppilaiden ja heidän huoltajiensa osallisuutta, ja laki vaikuttaakin parantaneen yhteisöllistä oppilashuoltoa. Kaikissa koulutusasteissa kehitys ei kuitenkaan ole edennyt samaan tahtiin, ja lisäksi erot kuntien ja yksittäisten oppilaitosten välillä ovat edelleen suuret.

Lue lisää

 

8.5.2018 Pelaamisen ei tarvii olla pelkkää puuhailua

PRO SOS -hankkeemme ”Sossusta gameriksi” -työpajassa 27.4. tarjoiltiin rautaisannos tietoa, ideoita ja esimerkkejä pelien käytöstä asiakastyössä. Punaisena lankana oli ajatusten siirtäminen pois pelaamisen haitallisuudesta pelien hyödyllisyyteen. Pelit ovat hyviä tutustumisen apuvälineitä ja vuorovaikutuksen herättelijöitä, ja ne voivat toimia myös ”sisäänheittotuotteina” nuorten ryhmissä.

Lue lisää

 

3.5.2018 Kun epänormaalista tulee normaalia

Eroauttaminen lapsen silmin kokosi salin täyteen pääkaupunkiseudun Lape-hankkeen kehittäjiä yhteiskehittämispäivään 26.4. Koskettavan puheenvuoron kuulimme Mielenterveysomaisten keskusliitto FinFamin Moip-hankkeen esityksessä. Todella harva lapsi tai nuori saa apua mielenterveysomaisena toimimiseen, vaikka he asuvat yhdessä oireilevan vanhemman kanssa.

Lue lisää

 

25.4.2018 Pääkaupunkiseudun Lape-hankkeen uutiskirje 3/2018 ilmestynyt

Aiheina tulevat tapahtumat, dialogisuus monitoimijaisessa yhteistyössä, monitieteellinen tutkimus ja eväitä parisuhteen hoitamiseen.

Lue lisää

 

25.4.2018 GeroMetron kyydissä Terveyskylään - Kotona tapahtuvan kuntoutumisen malli osaksi Kuntoutumistaloa

Pääkaupunkiseudun ikäihmisten palvelujen kehittämisverkosto GeroMetro rakentaa parhaillaan ikäihmisille tarkoitettua kotona kuntoutumisen mallia. Malliin kootaan pääkaupunkiseudun verkoston kaksivuotisen kehittämisprosessin aikana syntyneitä oppeja, oivalluksia ja hyviä käytäntöjä. On ilomme kertoa, että valmis malli pääsee valtakunnalliseen levitykseen. Malli julkaistaan syksyllä 2018 Terveyskylän Kuntoutumistalossa.

Lue lisää

 

25.4.2018 Hyppää GeroMetron kyytiin! Uutiskirje 2-2018 on ilmestynyt

Aiheina Kuntoutumisen malli osaksi Terveyskylää, kutsu kuntoutuskauden päätösseminaariin 6.6. ja uusimmat blogipostaukset

Lue lisää

 

19.4.2018 Praksiksen uutiskirje 2-2018 on julkaistu

Aiheina: vuoden 2018 käytännönopettajat on palkittu, kutsu palvelumuotoilun oppimisverkostoon 25.5. ja Dialogisuus oppimisverkoston kuulumisia

Lue lisää

 

19.4.2018 Monitieteellinen tutkimus vaatii avointa yhteistyötä

Pääkaupunkiseudun Lape-hankkeen OT-oppimisverkoston tilaisuudessa pohdittiin, minkälaista yhteistoimintaa monitieteellinen tutkimus edellyttää. Päivän tavoitteena oli myös luoda maaperää tulevien osaamis- ja tukikeskusten tutkimustoiminnalle.

Lue lisää

 

19.4.2018 Käytännönopettajien alumnitapaamisessa verkostoiduttiin ja viihdyttiin

Pääkaupunkiseudun Praksis kutsui sosiaalityön käytännönopettajat alumnitapaamiseen 9.4. Hyvän ruuan, viinin ja lauluesityksen lomassa oli aikaa verkostoitua ja kuulla lyhyitä puheenvuoroja käytännönopetuksesta. Tilaisuudessa myös palkittiin vuoden 2018 käytännönopettaja ja käytännönopetuksen työyhteisö.

Lue lisää

 

18.4.2018 Parisuhde on taitolaji

Parisuhde ei elä pelkästä rakkaudesta, vaan siihen tarvitaan molempien osapuolten panostusta. Parisuhdekeskus Kataja ry, Helsingin kaupunki ja pääkaupunkiseudun Lape-hanke ovat käynnistäneet luentosarjan, jossa setvitään parisuhteen kiemuroita.

Lue lisää

 

13.4.2018 Työvälineitä eri kulttuurien kohtaamiseen

Pääkaupunkiseudun Lapsen paras -hanke on aloittanut yhdessä Diakonia-ammattikorkeakoulun kanssa verkkokurssin, jossa pyritään lisäämään ammattilaisten osaamista eri kulttuuri- ja uskontotaustaisten lasten, nuorten ja heidän perheittensä kohtaamisessa.

Lue lisää

 

10.4.2018 Vuoden käytännönopettaja ja käytännönopetuksen työyhteisö on valittu

Vuoden 2018 sosiaalityön käytännönopettajaksi on valittu sosiaalityöntekijä Päivi Sinko Espoon lastensuojelun sijaishuollon sosiaalityöstä ja vuoden 2018 käytännönopetuksen työyhteisöksi Malmin lastensuojelun arviointi- ja avohuollon tiimit Helsingistä. Sosiaalityön käytännönopettajat ovat opiskelijoiden käytännön työelämäharjoittelun koulutettuja ohjaajia, joiden rooli tulevien ammattilaisten valmentajina on ensiarvoisen tärkeä. Palkinnon saajien ansioissa korostui opiskelijoiden ottaminen aidosti mukaan työyhteisön toimintaan, asiakastilanteiden monipuolinen reflektointi ja myös huumorin tuominen mukaan arjen työhön.

Lue lisää

 

9.4.2018 Ilmoittaudu Sossusta gameriksi -työpajaan

Sosiaalialan ammattilainen, kohtaatko työssäsi paljon pelaavia? Tule kehittämään taitojasi pelien hyödyntämisessä. Muutama paikka on vielä vapaana. Maksuttoman koulutuksen järjestävät yhteistyössä PRO SOS -hanke (Socca), Vamos Helsinki ja Digipelirajat’on-hanke (Sosped säätiö).

Lue lisää

 

5.4.2018 Dialogisuus syntyy arvostuksesta

Pääkaupunkiseudun Lapsen paras -hanke järjesti yhteiskehittämispäivän teemana Dialogisuus monitoimijaisessa yhteistyössä. Päivän tavoitteena oli vahvistaa yhteistä toimintakulttuuria. Keskustelut käsittelivät dialogia asiakkaan ja ammattilaisen välillä, työntekijän ja esimiehen välillä sekä eri ammattialojen välistä vuoropuhelua. Keskeiseksi tekijäksi nousi avoin, toista kunnioittava suhtautuminen dialogissa.

Lue lisää

 

28.3.2018 Pääkaupunkiseudun Lape-hankkeen uutiskirje 2/2018 on ilmestynyt

Aiheina tulevat tapahtumat (esim. Ero ja eropalvelut lapsen silmin oppimisverkosto 26.4.), kutsu integraatiokummiksi, tietoa perhekeskusten kehittämisen valtakunnallisesta etenemisestä, oppilashuollon oppimisverkoston kuulumisia ja kokemusasiantuntijoiden kokemuksia sijaishuollon arjesta.

Lue lisää

 

26.3.2018 Kohtaamisia sijaishuollon arjessa

Sijaishuollon kokemusasiantuntijat ovat valmistaneet videon, jossa sijoitetun lapsen ja nuoren ongelmia tarkastellaan huumorin keinoin. Video esitettiin sosiaalihuollon ammattilaisille pääkaupunkiseudun Lapsen paras -hankkeen sijaishuollon yhteiskehittämispäivässä Espoossa. Videon esityksen jälkeen ammattilaiset saivat esittää kysymyksiä kokemusasiantuntijoille.

Lue lisää

 

26.3.2018 Hae syksyn 2018 käytännön opettajakoulutukseen

Haluatko vahvistaa sosiaalityön asiantuntijuuttasi ja toimia samalla opiskelijoiden käytännön opettajana? Haluatko perehtyä uuteen tutkimukseen ja kehittää työtäsi? Hae ammatilliseen täydennyskoulutukseen 30.4. mennessä.

Lue lisää

 

23.3.2018 Lape-hanke luo latua uudistukselle

Sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntija Marjaana Pelkonen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtava asiantuntija Arja Hastrup esittelivät perhekeskuskehittämisen valtakunnallisia linjauksia. Kehittämistyö on ollut tuskallisen hidasta, niin kuin aina, kun suunnitellaan jotain uutta. Ei kuitenkaan rämmitä lumessa, vaan luodaan uutta latua. Paljon on vielä tehtävää, mutta työ jatkuu. Tavoitteena on pysyvä muutos.

Lue lisää

 

20.3.2018 Heitä possua ja treffaa sossua –tapahtuma Haagassa kansainvälisenä sosiaalityön päivänä 2018

PRO SOS -osahankkeemme ”Pelillisyyttä ja leikillisyyttä aikuissosiaalityöhön” järjesti kansainvälisenä sosiaalityön päivänä 20.3. ”Heitä sikaa ja treffaa sossua” -tapahtuman yhdessä Helsingin kaupungin Haagan palvelupisteen kanssa. Paikalla oli runsaasti väkeä, yhteislauluunkin innostuttiin ja pelaamiseen. Samalla kävijät saivat kertoa toiveitaan tulevaisuuden sosiaalityölle.

Lue lisää

 

20.3.2018 Heitä sikaa ja treffaa sossua! Kansainvälinen sosiaalityön päivä 2018

PRO SOS -osahankkeemme ”Pelillisyyttä ja leikillisyyttä aikuissosiaalityöhön” viettää kansainvälistä sosiaalityön päivää 20.3. klo 9-12 järjestämällä ”Heitä sikaa ja treffaa sossua” -tapahtuman yhdessä Helsingin kaupungin Haagan palvelupisteen kanssa.

Lue lisää

 

14.3.2018 Tervetuloa kevään Praksis-tapahtumiin

Tapahtumien aiheina ovat dialogisuus, monitieteinen tutkimus sotessa, eroauttaminen ja käytännön opettajien alumni-ilta. Ilmoittaudu pian!

Lue lisää

 

14.3.2018 Pelko ja ennakkoluulot estävät usein hakemasta apua

Mannerheimin Lastensuojeluliiton puhelin- ja nettipalvelun yhteydenotoissa näkyvät lasten ja nuorten hätä sekä nykyisen sosiaali- ja terveydenhuollon ongelmat. Pelko, ennakkoluulot ja häpeä estävät hakemasta apua. Ammattilaisten kiire, suuri vaihtuvuus ja palveluiden hajanaisuus pahentavat ongelmia.

Lue lisää

 

12.3.2018 MikäSOte – ja mikäs ote? blogisarja valinnanvapaudesta ja muusta sotesta

Sote-uudistus ja valinnanvapauslaki herättävät monia ajatuksia valtakunnallisen sosiaalialan osaamiskeskusten verkostossa – mitä tämä kaikki tarkoittaa sosiaalialan näkökulmasta? Minkälaista palvelujärjestelmää, sosiaalialan työtä ja yhteiskuntaa haluamme olla rakentamassa? Tutustu ajatuksiimme uudessa blogisarjassa, jonka kirjoittajat ovat pitkän linjan sosiaalialan kehittämisen asiantuntijoita eri puolilta Suomea.

Lue lisää

 

8.3.2018 Tule mukaan integraatiokummiksi

Haluatko tehdä yhä vaikuttavampaa lasten ja perheiden palveluja? Haluatko onnistua paremmin yhteistyössä muiden kanssa? Tule mukaan integraatiokummiksi. Tutkivan asenteen kehittäminen ja oman työn laadun parantaminen tuovat välittömiä muutoksia asiakastyöhön. Poistamme kitkaa ja pelaamme samaan maaliin. Muutos alkaa meistä – tänään!

Lue lisää

 

7.3.2018 Perheelle varhain annettu tuki keventää lastensuojelutyön kuormittavuutta

Perheille suunnattua varhaista tukea on laajennettava tuntuvasti lisäämällä perhetyötä ja kotipalvelua. Varhainen tuki olisi nostettava ensisijaiseksi, kun päätetään lastensuojelutyön resursseista. Vain näin voidaan vähentää pitkäaikaisen korjaavan työn tarvetta ja hillitä sijaishuollon kustannusten kasvua. Näin toteaa ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja tänään julkaistussa väliarviossaan.

Lue lisää

 

6.3.2018 Opiskeluhuollossa turvallinen toimintaympäristö tärkeää

Lape-opiskeluhuollon toisessa oppimisverkostotilaisuudessa keskusteltiin yksilökohtaisen opiskeluhuollon toteuttamisesta. Tilaisuuteen oli kutsuttu alustajiksi aluekuraattori Hannele Kuokkanen Espoosta, johtava koulupsykologi Tuija Harakka Vantaalta sekä kouluterveydenhuollon päällikkö Tuula Salmivaara-Pesonen Helsingistä. He ovat kaikki mukana Lape-muutoshankkeen kehittämistyöryhmissä.

Lue lisää

 

5.3.2018 Soccan ja Heikki Waris -instituutin toimintakertomus 2017 on julkaistu

Vuotemme 2017 kului pitkälti sote-uudistukseen valmistautuessa. Keskeisimpiä asioita olivat vahva vaikuttamistyö sosiaalialan puolesta lukuisten lausuntojen, eduskuntakuulemisten ja muiden tapaamisten avulla sekä kehittämisverkostojemme ja -hankkeidemme tulosten tuominen osaksi valtakunnallista ja Uudenmaan maakunnan sote-valmistelua.

Lue lisää

 

1.3.2018 Pääkaupunkiseudun Lape-hankkeen uutiskirje 1-2018 on ilmestynyt

Aiheina mm. kevään tulevat tapahtumat, OKM:n selvitys sivistystoimen ja sote palveluiden yhteistyöstä tulevassa sotessa, lasten ja kansanedustajien luistelutapahtuma ja THL:n kirjoittajakutsu

Lue lisää

 

28.2.2018 Sivistystoimen ja soten palveluissa tarvitaan syvällistä toimintakulttuurin muutosta

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä on julkaissut selvityksen, jolla sivistystoimen ja soten palveluiden lapsi- ja perhelähtöisyys varmistetaan uudistuvassa toimintaympäristössä. Selvityshenkilöiden mukaan tarvitaan toimintakulttuurin syvällistä muutosta, joka mahdollistaa eri ammatinalojen, viranomaisten ja hallinnontasojen verkostomaisen yhteistyön lapsen ja nuoren parhaaksi.

Lue lisää

 

27.2.2018 THL kutsuu asiantuntijoita kirjoittamaan lastensuojelun uudistamisesta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisee joulukuussa artikkelikokoelman, joka käsittelee lastensuojelun kehittämishaasteita, mahdollisuuksia ja ratkaisuja monitasoisesti. Kirjoittajiksi kutsutaan lastensuojelun kehittäjiä, sosiaalialan ja muiden alojen asiantuntijoita, asiakastyön osaajia, johtoa, kokemusasiantuntijoita ja tutkijoita.

Lue lisää

 

22.2.2018 Lapset tenttasivat kansanedustajia

LAPE-muutosagenttien, Tiina Turkian ja Hanna Tiiringin, tavoitteena on tavata kaikki pääkaupunkiseudun kansanedustajat. Sen sijaan, että olisivat istuneet kokoustamassa, he päättivät järjestää toiminnallisen tapahtuman, johon osallistuisivat kansanedustajien ohella myös lapset.

Lue lisää

 

15.2.2018 Pääkaupunkiseudun Praksiksen uutiskirje 1-2018 on ilmestynyt

Aiheina kevään tulevat tapahtumat, uudet ihmiset ja käytännönopettajakoulutuksen ajankohtaiset

Lue lisää

 

14.2.2018 Lapset ja kansanedustajat kohtasivat luistelutapahtumassa

Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun Lape-muutosagentit ja Lastensuojelun Keskusliitto järjestivät 12.2.2018 maanantaina luistelutapahtuman, jossa lapset ja nuoret saivat tavata kansanedustajia ja esittää heille kysymyksiä. Paikalla oli myös lapsi- ja perhejärjestöjä yhteisellä asialla tukemassa perheiden hyvinvointia.

Lue lisää

 

13.2.2018 Haluatko sosiaalityön käytännönopettajaksi?

Sosiaalityön käytännön opettaja -koulutus on kaksivaiheinen, 10 opintopisteen laajuinen ammatillinen täydennyskoulutus. Koulutuksessa vahvistetaan osallistujien sosiaalityön asiantuntijuutta ja tutkivaa otetta omaan työhön sekä perehdytään sosiaalityön ja oppimisen ohjauksen uusimpaan tutkimukseen. Seuraava koulutus järjestetään syksyllä 2018.

Lue lisää

 

8.2.2018 Sosiaalityön käytännönopettajat syvensivät osaamistaan kehittämistyöstä

Käytännön opettaja sosiaalityön kehittäjänä -koulutukseen syksyllä 2017 osallistui 16 sosiaalityöntekijää sosiaalityön eri sektoreilta. Nyt järjestetty moduuli II (5 op) syventää käytännön opettajien peruskoulutusta eli moduulia I. Koulutukseen kuuluvien kehittämistehtävien aiheina tällä kertaa olivat mm. opiskelijan harjoittelujakson ohjaus työyhteisössä, sosiaalityöntekijän identiteetin kehittyminen sekä sosiaalityöntekijän työhyvinvointi ja työssä jaksaminen

Lue lisää

 

12.2.2018 GeroMetron uutiskirje 1-2018 on ilmestynyt

Uutiskirjeen aiheita ovat mm. kevään tapahtumat, välikyselystä sekä Tanskan opintomatkan ja Digiseminaarin kuulumiset

Lue lisää

 

9.2.2018 Selvitys: Opiskeluhuollon työntekijöiden antama terapia vähensi merkittävästi nuorten masennusta

HUSin, Espoon kaupungin ja THL:n kokeilu tuoda mielenterveyspalveluja osaksi opiskeluhuoltoa on tuottanut hyviä tuloksia nuorten lievän ja keskivaikean masennuksen hoidossa. Kokeilu osoitti, että kouluissa kyetään hoitamaan nuorten depressiota. Lape-henkinen selvitys on osaa valtioneuvoston vuoden 2015 selvitys- ja tutkimussuunnitelman toimeenpanoa ja hieno osoitus pääkaupunkiseudulla tehtävästä integratiivisesta työstä.

Lue lisää

 

30.1.2018 Kevään 2018 Pääkaupunkiseudun Lape-tapahtumia

Tutustu tapahtumiin verkkosivujemme tapahtumakalenterissa ja merkitse kalenteriisi! Ilmoittautuminen on jo alkanut Dialogisuus monitoimijaisessa yhteistyössä yhteiskehittämispäivään 27.3. ja alkaa ensi viikolla Hyvin integroitu on puoliksi tehty! kehittämispäivään 5.3.

Lue lisää

 

25.1.2018 Talous- ja velkavaikeuksien kohtaaminen rahapeliongelmissa auttavissa tuki- ja hoitopalveluissa

Peliklinikan tutkija Maria Heiskanen kartoitti, miten talous- ja velkavaikeuksista kärsiviä ihmisiä autetaan rahapeliongelmaisille tarkoitetuissa tuki- ja hoitopalveluissa. Rahasta ja talousasioista puhutaan paljonkin rahapeliongelmien hoitopalveluissa, mm. rahankäytön kontrollista ja sujuvasta arjesta pienemmälläkin budjetilla. Talousasioiden neuvontaa varten asiakkaat ohjataan kuntien ja järjestöjen talous- ja velkapalveluihin. Tärkeintä on kuitenkin ensin saada pelaaminen hallintaan: taloudelle ei voi eikä kannata tehdä mitään ennen kuin pelikäyttäytyminen muuttuu.

Lue lisää

 

22.1.2018 Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko tutustui Pääkaupunkiseudun Lape-hankkeeseen ja perhekeskustoimintaan

Ministeri Saarikko kävi tänään tutustumassa Pääkaupunkiseudun Lape-hankkeeseen ja Itäkadun perhekeskukseen. Pääkaupunkiseudun Lape-hankkeesta nostimme esille monitoimijaiset foorumit, joilla synnytetään aidosti yhteistä toimintakulttuuria, kokemusasiantuntijoiden tärkeyden ja yhteyden maakunnan kehittämistyöhön: maakunnassa tehdään rakenteita ja Lapessa sisältöjä tulevalle yhteistyölle.

Lue lisää

 

18.1.2018 GeroMetron tammikuun työpaja

Vuoden ensimmäinen työpaja järjestetään Vantaan Simonkodissa 31.1.18 klo 12-16.

Lue lisää

 

19.1.2018 Nyt tarjolla näköalapaikka sote-uudistukseen kehittämisen ja tutkimuksen näkökulmasta - Haemme Soccaan johtajan sijaista

Haluatko olla mukana pitämässä sosiaalialan asioita esillä sote-uudistuksessa niin Uudellamaalla kuin valtakunnallisestikin? Kiinnostaako sosiaalialan kehittämis- ja tutkimusyksikön luotsaaminen kohti uutta sotea? Toivotko pääseväsi vahvistamaan myös yhteistyötä terveydenhuollon kanssa osana HUS organisaatiota?

Lue lisää

 

15.2.2018 Jenika Heinonen luotsaa nyt Praksis-toimintaa

Praksis-toiminta sai syksyllä uuden koordinaattorin, tutustu Jenikaan ja hänen ajatuksiinsa Praksiksesta!

Lue lisää

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje