Uutisia23.3.2018 Lape-hanke luo latua uudistukselle

Sosiaali- ja terveysministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen maakuntakierros vieraili tällä kertaa Uudellamaalla. STM:n erityisasiantuntija Marjaana Pelkonen ja THL:n johtava asiantuntija Arja Hastrup esittelivät perhekeskuskehittämisen valtakunnallisia linjauksia. Kehittämistyö on ollut tuskallisen hidasta, niin kuin aina, kun suunnitellaan jotain uutta. Ei kuitenkaan rämmitä lumessa, vaan luodaan uutta latua. Paljon on vielä tehtävää, mutta työ jatkuu. Tavoitteena on pysyvä muutos.

Lue lisää

 

20.3.2018 Heitä possua ja treffaa sossua –tapahtuma Haagassa kansainvälisenä sosiaalityön päivänä 2018

PRO SOS -osahankkeemme ”Pelillisyyttä ja leikillisyyttä aikuissosiaalityöhön” järjesti kansainvälisenä sosiaalityön päivänä 20.3. ”Heitä sikaa ja treffaa sossua” -tapahtuman yhdessä Helsingin kaupungin Haagan palvelupisteen kanssa. Paikalla oli runsaasti väkeä, yhteislauluunkin innostuttiin ja pelaamiseen. Samalla kävijät saivat kertoa toiveitaan tulevaisuuden sosiaalityölle.

Lue lisää

 

14.3.2018 Tervetuloa kevään Praksis-tapahtumiin

Tapahtumien aiheina ovat dialogisuus, monitieteinen tutkimus sotessa, eroauttaminen ja käytännön opettajien alumni-ilta. Ilmoittaudu pian!

Lue lisää

 

14.3.2018 Pelko ja ennakkoluulot estävät usein hakemasta apua

Mannerheimin Lastensuojeluliiton puhelin- ja nettipalvelun yhteydenotoissa näkyvät lasten ja nuorten hätä sekä nykyisen sosiaali- ja terveydenhuollon ongelmat. Pelko, ennakkoluulot ja häpeä estävät hakemasta apua. Ammattilaisten kiire, suuri vaihtuvuus ja palveluiden hajanaisuus pahentavat ongelmia.

Lue lisää

 

12.3.2018 MikäSOte – ja mikäs ote? blogisarja valinnanvapaudesta ja muusta sotesta

Sote-uudistus ja valinnanvapauslaki herättävät monia ajatuksia valtakunnallisen sosiaalialan osaamiskeskusten verkostossa – mitä tämä kaikki tarkoittaa sosiaalialan näkökulmasta? Minkälaista palvelujärjestelmää, sosiaalialan työtä ja yhteiskuntaa haluamme olla rakentamassa? Tutustu ajatuksiimme uudessa blogisarjassa, jonka kirjoittajat ovat pitkän linjan sosiaalialan kehittämisen asiantuntijoita eri puolilta Suomea.

Lue lisää

 

8.3.2018 Tule mukaan integraatiokummiksi

Haluatko tehdä yhä vaikuttavampaa lasten ja perheiden palveluja? Haluatko onnistua paremmin yhteistyössä muiden kanssa? Tule mukaan integraatiokummiksi. Tutkivan asenteen kehittäminen ja oman työn laadun parantaminen tuovat välittömiä muutoksia asiakastyöhön. Poistamme kitkaa ja pelaamme samaan maaliin. Muutos alkaa meistä – tänään!

Lue lisää

 

7.3.2018 Perheelle varhain annettu tuki keventää lastensuojelutyön kuormittavuutta

Perheille suunnattua varhaista tukea on laajennettava tuntuvasti lisäämällä perhetyötä ja kotipalvelua. Varhainen tuki olisi nostettava ensisijaiseksi, kun päätetään lastensuojelutyön resursseista. Vain näin voidaan vähentää pitkäaikaisen korjaavan työn tarvetta ja hillitä sijaishuollon kustannusten kasvua. Näin toteaa ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja tänään julkaistussa väliarviossaan.

Lue lisää

 

6.3.2018 Opiskeluhuollossa turvallinen toimintaympäristö tärkeää

Lape-opiskeluhuollon toisessa oppimisverkostotilaisuudessa keskusteltiin yksilökohtaisen opiskeluhuollon toteuttamisesta. Tilaisuuteen oli kutsuttu alustajiksi aluekuraattori Hannele Kuokkanen Espoosta, johtava koulupsykologi Tuija Harakka Vantaalta sekä kouluterveydenhuollon päällikkö Tuula Salmivaara-Pesonen Helsingistä. He ovat kaikki mukana Lape-muutoshankkeen kehittämistyöryhmissä.

Lue lisää

 

5.3.2018 Soccan ja Heikki Waris -instituutin toimintakertomus 2017 on julkaistu

Vuotemme 2017 kului pitkälti sote-uudistukseen valmistautuessa. Keskeisimpiä asioita olivat vahva vaikuttamistyö sosiaalialan puolesta lukuisten lausuntojen, eduskuntakuulemisten ja muiden tapaamisten avulla sekä kehittämisverkostojemme ja -hankkeidemme tulosten tuominen osaksi valtakunnallista ja Uudenmaan maakunnan sote-valmistelua.

Lue lisää

 

1.3.2018 Pääkaupunkiseudun Lape-hankkeen uutiskirje 1-2018 on ilmestynyt

Aiheina mm. kevään tulevat tapahtumat, OKM:n selvitys sivistystoimen ja sote palveluiden yhteistyöstä tulevassa sotessa, lasten ja kansanedustajien luistelutapahtuma ja THL:n kirjoittajakutsu

Lue lisää

 

28.2.2018 Sivistystoimen ja soten palveluissa tarvitaan syvällistä toimintakulttuurin muutosta

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä on julkaissut selvityksen, jolla sivistystoimen ja soten palveluiden lapsi- ja perhelähtöisyys varmistetaan uudistuvassa toimintaympäristössä. Selvityshenkilöiden mukaan tarvitaan toimintakulttuurin syvällistä muutosta, joka mahdollistaa eri ammatinalojen, viranomaisten ja hallinnontasojen verkostomaisen yhteistyön lapsen ja nuoren parhaaksi.

Lue lisää

 

27.2.2018 THL kutsuu asiantuntijoita kirjoittamaan lastensuojelun uudistamisesta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisee joulukuussa artikkelikokoelman, joka käsittelee lastensuojelun kehittämishaasteita, mahdollisuuksia ja ratkaisuja monitasoisesti. Kirjoittajiksi kutsutaan lastensuojelun kehittäjiä, sosiaalialan ja muiden alojen asiantuntijoita, asiakastyön osaajia, johtoa, kokemusasiantuntijoita ja tutkijoita.

Lue lisää

 

22.2.2018 Lapset tenttasivat kansanedustajia

LAPE-muutosagenttien, Tiina Turkian ja Hanna Tiiringin, tavoitteena on tavata kaikki pääkaupunkiseudun kansanedustajat. Sen sijaan, että olisivat istuneet kokoustamassa, he päättivät järjestää toiminnallisen tapahtuman, johon osallistuisivat kansanedustajien ohella myös lapset.

Lue lisää

 

15.2.2018 Pääkaupunkiseudun Praksiksen uutiskirje 1-2018 on ilmestynyt

Aiheina kevään tulevat tapahtumat, uudet ihmiset ja käytännönopettajakoulutuksen ajankohtaiset

Lue lisää

 

14.2.2018 Lapset ja kansanedustajat kohtasivat luistelutapahtumassa

Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun Lape-muutosagentit ja Lastensuojelun Keskusliitto järjestivät 12.2.2018 maanantaina luistelutapahtuman, jossa lapset ja nuoret saivat tavata kansanedustajia ja esittää heille kysymyksiä. Paikalla oli myös lapsi- ja perhejärjestöjä yhteisellä asialla tukemassa perheiden hyvinvointia.

Lue lisää

 

13.2.2018 Haluatko sosiaalityön käytännönopettajaksi?

Sosiaalityön käytännön opettaja -koulutus on kaksivaiheinen, 10 opintopisteen laajuinen ammatillinen täydennyskoulutus. Koulutuksessa vahvistetaan osallistujien sosiaalityön asiantuntijuutta ja tutkivaa otetta omaan työhön sekä perehdytään sosiaalityön ja oppimisen ohjauksen uusimpaan tutkimukseen. Seuraava koulutus järjestetään syksyllä 2018.

Lue lisää

 

8.2.2018 Sosiaalityön käytännönopettajat syvensivät osaamistaan kehittämistyöstä

Käytännön opettaja sosiaalityön kehittäjänä -koulutukseen syksyllä 2017 osallistui 16 sosiaalityöntekijää sosiaalityön eri sektoreilta. Nyt järjestetty moduuli II (5 op) syventää käytännön opettajien peruskoulutusta eli moduulia I. Koulutukseen kuuluvien kehittämistehtävien aiheina tällä kertaa olivat mm. opiskelijan harjoittelujakson ohjaus työyhteisössä, sosiaalityöntekijän identiteetin kehittyminen sekä sosiaalityöntekijän työhyvinvointi ja työssä jaksaminen

Lue lisää

 

12.2.2018 GeroMetron uutiskirje 1-2018 on ilmestynyt

Uutiskirjeen aiheita ovat mm. kevään tapahtumat, välikyselystä sekä Tanskan opintomatkan ja Digiseminaarin kuulumiset

Lue lisää

 

9.2.2018 Selvitys: Opiskeluhuollon työntekijöiden antama terapia vähensi merkittävästi nuorten masennusta

HUSin, Espoon kaupungin ja THL:n kokeilu tuoda mielenterveyspalveluja osaksi opiskeluhuoltoa on tuottanut hyviä tuloksia nuorten lievän ja keskivaikean masennuksen hoidossa. Kokeilu osoitti, että kouluissa kyetään hoitamaan nuorten depressiota. Lape-henkinen selvitys on osaa valtioneuvoston vuoden 2015 selvitys- ja tutkimussuunnitelman toimeenpanoa ja hieno osoitus pääkaupunkiseudulla tehtävästä integratiivisesta työstä.

Lue lisää

 

30.1.2018 Kevään 2018 Pääkaupunkiseudun Lape-tapahtumia

Tutustu tapahtumiin verkkosivujemme tapahtumakalenterissa ja merkitse kalenteriisi! Ilmoittautuminen on jo alkanut Dialogisuus monitoimijaisessa yhteistyössä yhteiskehittämispäivään 27.3. ja alkaa ensi viikolla Hyvin integroitu on puoliksi tehty! kehittämispäivään 5.3.

Lue lisää

 

25.1.2018 Talous- ja velkavaikeuksien kohtaaminen rahapeliongelmissa auttavissa tuki- ja hoitopalveluissa

Peliklinikan tutkija Maria Heiskanen kartoitti, miten talous- ja velkavaikeuksista kärsiviä ihmisiä autetaan rahapeliongelmaisille tarkoitetuissa tuki- ja hoitopalveluissa. Rahasta ja talousasioista puhutaan paljonkin rahapeliongelmien hoitopalveluissa, mm. rahankäytön kontrollista ja sujuvasta arjesta pienemmälläkin budjetilla. Talousasioiden neuvontaa varten asiakkaat ohjataan kuntien ja järjestöjen talous- ja velkapalveluihin. Tärkeintä on kuitenkin ensin saada pelaaminen hallintaan: taloudelle ei voi eikä kannata tehdä mitään ennen kuin pelikäyttäytyminen muuttuu.

Lue lisää

 

22.1.2018 Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko tutustui Pääkaupunkiseudun Lape-hankkeeseen ja perhekeskustoimintaan

Ministeri Saarikko kävi tänään tutustumassa Pääkaupunkiseudun Lape-hankkeeseen ja Itäkadun perhekeskukseen. Pääkaupunkiseudun Lape-hankkeesta nostimme esille monitoimijaiset foorumit, joilla synnytetään aidosti yhteistä toimintakulttuuria, kokemusasiantuntijoiden tärkeyden ja yhteyden maakunnan kehittämistyöhön: maakunnassa tehdään rakenteita ja Lapessa sisältöjä tulevalle yhteistyölle.

Lue lisää

 

18.1.2018 GeroMetron tammikuun työpaja

Vuoden ensimmäinen työpaja järjestetään Vantaan Simonkodissa 31.1.18 klo 12-16.

Lue lisää

 

19.1.2018 Nyt tarjolla näköalapaikka sote-uudistukseen kehittämisen ja tutkimuksen näkökulmasta - Haemme Soccaan johtajan sijaista

Haluatko olla mukana pitämässä sosiaalialan asioita esillä sote-uudistuksessa niin Uudellamaalla kuin valtakunnallisestikin? Kiinnostaako sosiaalialan kehittämis- ja tutkimusyksikön luotsaaminen kohti uutta sotea? Toivotko pääseväsi vahvistamaan myös yhteistyötä terveydenhuollon kanssa osana HUS organisaatiota?

Lue lisää

 

15.2.2018 Jenika Heinonen luotsaa nyt Praksis-toimintaa

Praksis-toiminta sai syksyllä uuden koordinaattorin, tutustu Jenikaan ja hänen ajatuksiinsa Praksiksesta!

Lue lisää

 

15.1.2018 Kansa-koulun uutiskirje 1-2018 on ilmestynyt

Uutiskirjeessä kerrotaan mm. pääkaupunkiseudun Kansa-koulu-hankkeen ensimmäisen vaiheen tuloksia (mm. 260 uutta kirjaamisvalmentajaa), hankkeen nyt alkavasta kakkosvaiheesta ja muista sosiaalialan tiedonhallinnan ajankohtaisista asioista.

Lue lisää

 

11.1.2018 Kansa-koulun ensimmäisellä hankekaudella koulutettiin 260 kirjaamisvalmentajaa pääkaupunkiseudulle

Pääkaupunkiseudun Kansa-koulu-hanke aloitti syksyllä 2015 ja vuoden 2017 lopussa päättyvällä ensimmäisellä hankekaudella olemme kouluttaneet ennätykselliset 260 kirjaamisvalmentajaa pääkaupunkiseudun kuntiin. Valmentajista Helsingissä työskentelee 140, Espoossa ja Vantaalla kummassakin 47, Kirkkonummella 6 ja Kauniaisissa 2. Lisäksi kirjaamisvalmennuksiin on osallistunut ammattikorkeakoulujen opettajia (Metropolia, DIAK, Laurea) sekä yksityisiä palveluntuottajia. Mitä kaikkea saimmekaan aikaan?

Lue lisää

 

10.1.2018 STM selvittää lastensuojelutyön kuormitusta – taustalla myös pääkaupunkiseudun Lape-hankkeen selvitystyö

Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut ylisosiaalineuvos Aulikki Kananojalle tehtäväksi vuoden 2018 aikana etsiä ratkaisuja lastensuojelutyön kuormittavuuden vähentämiseen ja laatia ehdotus siirtymiseen kunnallisesta lastensuojelusta ja sijaishuollosta maakuntapohjaiseen vuonna 2020. Alkuvaiheessa arvioidaan lastensuojelun henkilöstön riittävyyttä ja ehdotetaan nopeasti vaikuttavia ratkaisuja lastensuojelutyön kuormittavuuden ja työntekijöiden vaihtuvuuden ongelmiin. Samoin arvioidaan lastensuojelun laatusuositusten toteutumista. Selvityksen taustalla on myös pääkaupunkiseudun Lape-hankkeessa tehty työ.

Lue lisää

 

8.1.2018 Haetaan viestinnän suunnittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen

Socca hallinnoi Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman (LAPE) pääkaupunkiseudun hanketta, jossa viestinnällä ja tiedottamisella on suuri osuus. Suunnittelijan tehtävänä on LAPE-hankkeen sisäisen ja ulkoisen viestinnän suunnittelu ja toteuttaminen. Lisäksi tehtävä sisältää Soccan muiden hankkeiden viestinnän suunnittelua ja toteuttamista yhdessä Soccan tiedottajan kanssa.

Lue lisää

 

9.1.2018 Peliriippuvuuden tutkimusta tarvitaan asiakastyön tueksi

Peliklinikan joulun alla järjestämässä seminaarissa keskusteltiin laajasti tutkimuksen hyödyntämisestä käytännön asiakastyössä ja erilaisista tutkimustiedon tarpeista. Tutkimustietoa tarvitaan lisää, samoin kuin resursseja tutkimustulosten kääntämiseen asiakastyön ja budjettipäätösten hyväksi.

Lue lisää

 

29.12.2017 Kansa-koulu II -hanke jatkuu vuoden 2019 loppuun

Kansa-koulu II Määrämuotoisen kirjaamisen tuki sosiaalialalla -hanke on saanut kaksivuotisen rahoituksen THL:stä vuosille 2018-2019. Hankkeessa jatketaan edelleen määrämuotoisen kirjaamisen valmentamista. Uutta on entistä vahvempi painotus yksityisten organisaatioiden henkilöstön, sosiaalialan esimiesten ja koulutusorganisaatioiden edustajien valmentamiseen.

Lue lisää

 

28.12.2017 Pelilinikan joulukuun uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan mm. pelikoneiden, lainsäädännön ja pelaajien syrjäytymisen medianäkyvyydestä viime syksynä ja Peliklinikan tutkijan Maria Heiskasen rahapelaamisen taloudellisia puolia käsittelevästä väitöskirjasta

Lue lisää

 

22.12.2017 Jouluntaikaa!

Rentouttavaa joulunaikaa koko pääkaupunkiseudun sosiaalialan väelle!

Lue lisää

 

21.12.2017 Soccan lausunto valinnanvapauslaista

Myös Socca antoi lausunnon valinnanvapautta koskevasta lakiehdotuksesta 14.12.2017. Lausunnossamme otettiin kantaa mm. heikoimmassa asemassa olevien ihmisten tilanteeseen, palvelunohjaukseen ja eri palveluntarjoajien välisen yhteistyön ja tiedonkulun vaikeuksiin.

Lue lisää

 

19.12.2017 Konkarivalmentajien terveiset kirjaamisvalmennuksesta

Helsingin kirjaamisvalmentajien koulutukset rullasivat vauhdilla syksyn aikana. Kyselimme kahdelta konkarivalmentajalta, millaista on kirjaamisvalmentaminen. Kirjaaminen on lakisääteinen tehtävä, mutta mistä riittää intoa valmentamiseen?

Lue lisää

 

19.12.2017 Lastensuojelun laitoksiin tarkoitettu Yhteisön kokemuspeli nyt pilottikäytössä

Yhteisön kokemuspeli on erityisesti lastensuojelulaitoksiin tarkoitettu uusi lautapeli, jonka avulla lapset, nuoret ja työntekijät voivat keskustella ja arvioida lapsen ja nuoren arkea ja kokemusta omasta elämästään. Nyt pilottikäytössä oleva peli on syntynyt Lape-hankkeen laitoshoidon valtakunnallisesta mallinnusprosessista. Peli on ilmaiseksi ladattavissa verkkosivuiltamme ja toivomme käyttökokemuksia pelistä 28.2.18 mennessä.

Lue lisää

 

14.12.2017 Rahapeliongelmia kohdanneiden taloudelliseen toipumiseen apua Peliklinikalta

Rahapeliongelma ymmärretään etenkin kansainvälisesti usein mielenterveysongelmaksi, jota hoidetaan yksilöterapiassa. Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan rahapeliongelmia olisi hyvä nykyistä enemmän tarkastella siitä kärsivien talousosaamisen vahvistamisen tai velkaantumisen ehkäisyn näkökulmista. Apua myös talousasioiden käsittelyyn tarjoaa esimerkiksi Helsingin Hakaniemessä toimiva, kuntien ja järjestöjen yhteinen palvelukokonaisuus eli rahapeliongelmiin erikoistunut Peliklinikka.

Lue lisää

 

7.12.2017 Uudenmaan maakuntavalmisteluun haetaan uusia ihmisiä

Avointen paikkojen joukossa on monen alan tehtäviä: uudistushanke etsii niin sote-ammattilaisia, hallinnon osaajia, juristeja kuin viestijöitäkin. Avoinna yli 20 tehtävää.

Lue lisää

 

5.12.2017 Onnea 100-vuotiaalle Suomelle!

Toivottaa koko Soccan väki. Toivomme samalla koko pääkaupunkiseudun sosiaalialan väelle hyvää ja merkityksellistä itsenäisyyspäivää.

Lue lisää

 

20.11.2017 Lapsen paras – yhdessä enemmän -hankkeen kuvituskilpailun voittajat

Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi julistamme Lapsen paras – yhdessä enemmän hankkeen kuvituskilpailun voittajat. Kilpailuun kutsuttiin mukaan kaikkia pääkaupunkiseudun lapsia ja nuoria kuvittamaan ja visualisoimaan sitä, mikä on lapselle parasta.

Lue lisää

 

9.11.2017 GeroMetron kevät

GeroMetron kevään tapahtumien päivämäärät on sovittu

Lue lisää

 

1.11.2017 GeroMetron uutiskirje 5-2017

Aiheina mm. tulevat tapahtumat ja Tanskan opintomatka.

Lue lisää

 

13.10.2017 Kuultavana eduskunnassa 12.10.2017

Miten sosiaalialan tutkimusta kehitetään ja miten varmistetaan sen rahoitus sote-uudistuksessa? Soccan johtaja Pirjo Marjamäki kuultavana eduskunnassa.

Lue lisää

 

12.10.2017 Kuvituskilpailu - Lapsen paras - Yhdessä enemmän

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman pääkaupunkiseudun hanke Lapse paras - yhdessä enemmän järjestää kuvituskilpailun pääkaupunkiseudun lapsille ja nuorille. Kilpailuun osallistuneita töitä käytetään hankkeen viestinnässä.

Lue lisää

 

3.10.2017 A Presentation of GeroMetro Network is now available also in English

GeroMetro - The Network for Developing Elderly Care Services in The Metropolitan Area

Lue lisää

 

Tutustu PRO SOSin uuteen kokemusasiantuntijaan Mirkaan

PRO SOS -hankeessa kehitämme leikillisyyttä ja pelillisyyttä hyödyntävää sosiaalisen kuntoutuksen toimintamallia. Uusin vahvistuksemme Mirka tuo hanketiimiimme uudenlaista osaamista mm. roolipeleihin liittyen.

Lue lisää

 

Haussa määräaikainen erikoissuunnittelija PRO SOS -hankkeeseen.

PRO SOS - Uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa -hanke on Sosiaalialan osaamiskeskusten yhteinen, ESR-rahoitteinen hanke, joka jatkuu 31.12.2018 saakka.

Lue lisää

 

27.9.2017 Eväitä yhteisen kuntoutus kotona -mallin luomiseen

GeroMetro-verkosto järjesti Kuntoutus kotona -seminaarin 15.9.2017 Helsingissä. Seminaari keräsi runsaan joukon ammattilaisia kuulemaan kotikuntoutuksen ajankohtaisesta tutkimuksesta sekä käytännön esimerkkejä kotikuntoutuksesta.

Lue lisää

 

26.9.2017 Lapsen paras - yhdessä enemmän -uutiskirje 2/2017

Lue pääkaupunkiseudun LAPE-hankkeen viimeisimmät kuulumiset ja tarkista syksyn tapahtumien päivämäärät uutiskirjeestämme!

Lue lisää

 

Sosiaalityöntekijät osallistuivat ahkerasti OT-kyselyyn

LAPE-hankkeessa toteutettiin elo-syyskuussa sosiaalityöntekijöille suunnattu kysely, jossa kartoitettiin työntekijöiden näkemyksiä erityistä osaamista vaativista asiakasryhmistä ja -tilanteista. Kyselyyn saatiin runsaasti vastauksia.

Lue lisää

 

PRO SOS-hankkeen valtakunnalliset nettisivut on avattu

PRO SOS - Uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa - ja nyt myös nettisivuja yhdessä rakentamassa.

Lue lisää

 

Valtakunnalliset LAPE-päivät Helsingissä - katso tallenteet tilaisuudesta

Valtakunnallisia LAPE-päivät järjestettiin 21.–22.9. Helsingissä.

Lue lisää

20.9.2017 Kuvastin-menetelmä kiinnostaa Norjassa

Joukko sosiaalialan ammattilaisia Norjan Askøysta tutustui Kuvastin-menetelmään Helsingissä syyskuun alussa. Norjalaisten vierailu syntyi paikallisen lapsi- ja perhepalvelujen johtaja Eva Mikkelsenin aloitteesta, ja Kuvastin-menetelmän kehittäjinä toimineet Soccan Laura Yliruka ja Apotissa työskentelevä Jonna Vanhanen järjestivät heille kaksipäiväisen koulutuksen aiheesta.

Lue lisää

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje